top of page
Search
  • captainmarvelbg33

Има такава коалиция



С наближаването на изборите все повече се коментират възможни предизборни и следизборни коалиции. Главните герои в играта на парламенти са Мая Манолова, Слави Трифонов, “Отровното трио” и “Да, България!”. Всички смятат, че обединение между тях е напълно вероятно и абсолютно логично. Все пак няма причина за търкания между тях на политическо ниво. Никой от тях не е идеолог или яростен защитник на лява или дясна политика. Няма как да се появи неразбирателство относно фискалната или социална политика на страната, когато те нямат ясна позиция по тези въпроси. Единственото ясно е, че се кандидатират на анти ГЕРБ платформа и се надяват да яхнат вълната на недоволство от това лято. Независимо от желанието на всеки един от тях сам да сформира правителство истината е, че на площадите лятото нямаше достатъчно хора. Излезлите да протестират бяха представители на всички политически идеологии и течения, обединени от омразата си към правителството. Това неминуемо поставя всички, които се надяват да стигнат до парламента чрез вълната от протести в един “уреден брак”. Така че въпросът е не дали, а кога ще заявят официално коалиционните си намерения.


В интервютата си и постовете в социалните мрежи главните герои в сагата дават всякаква и разнородна информация относно плановете си за предстоящите избори.

Бившият омбудсман и настоящ лидер на платформата "Изправи се.БГ" Мая Манолова каза пред БНТ, че се водят преговори за широко обединение между нейната формация, "Има такъв народ" и "Демократична България" срещу премиера Бойко Борисов. Тя обаче не отговори директно дали говори за предизборна или следизборна коалиция.

Дни по-рано и адв. Николай Хаджигенов, който е част от "Отровното трио", направи подобно изказване. "Не работим по създаване на партия. В момента работим по създаване на коалиция - "Отровното трио", гражданите и партии. Тоест, създаваме политически образ на площада", каза той в предаването "Денят с Веселин Дремджиев". Адв. Хаджигенов не пожела да назове конкретни партии, защото разговорите все още били неофициални.

Няколко дни по-късно шоуменът и лидер на на “Има такъв народ” публикува на стената си във “Фейсбук” статус, в който опроверга слуховете са предизборна коалиция, но не даде яснота относно възможни коалиции след като влезе в парламента.


“В последните дни виждам, че името на партия „Има такъв народ“ и моето име се спрягат като участници в какви ли не предизборни коалиции.

Затова искам най-безапелационно да кажа следното:

Партия „Има такъв народ“ ще се яви сама на изборите.”


285 views0 comments
bottom of page