top of page
Search
  • captainmarvelbg33

Млади и имотни


В САЩ политиците се борят за Белия дом, а в България се борят за поредния апартамент на далавера. Всички помним скандала “Апартаментгейт”, който се завихри покрай лидера на “Републиканци за България” Цветан Цветанов. Той, обаче далеч не е единственият напазарувал имот за жълти стотинки. Лидерът на “Да, България” и водач на протестите се оказва, че също не е останал необлагодетелстван. Господин Иванов е закупил апартамент на цена 4 пъти под пазарната. Имотът е вписан в една от имуществените му декларации пред Сметната палата, подадена пред 2016г.

От документа става ясно, че половинката на Иванов се е сдобила с жилището през 2005 г. на цена колкото за гараж в София. Бъдещата г-жа Иванова е била на крехката възраст от 21 години, когато е реализирана имотната сделка.

През 2005 г. Йорданка Иванова се е сдобила с 70 кв.м. апартамент за сумата от 21 060 лв. или по 150 евро на квадратен метър застроена площ. Проверка на “Монитор” в сайтовете за имотни обяви показа, че през 2005 година жилищата в столичния квартал “Бъкстон”, където се намира жилището на Иванови, са вървели на цена между 500 и 650 евро на квадрат. Как младата девойка се е сдобила с толкова изгоден имот остава загадка.

Честито на младите!


251 views0 comments

Comments


bottom of page